Ders Notu Hesaplama

Ders notu hesaplama aracı ilkokul ve ortaokul öğrencileri için hazırlanmıştır. 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf, 5. Sınıf, 6. Sınıf, 7. ve 8.Sınıf öğrencileri hesaplama için aşağıdaki hesap aracımızı kullanabilir. Hesaplama işlemi için e-okul notlarınızı ve proje, ders katılım puanlarınızı girerek hesapla butonuna basınız.

1. YAZILI SINAV :
2. YAZILI SINAV :
3. YAZILI SINAV :
4. YAZILI SINAV :
1. PROJE GÖREVİ :
2. PROJE GÖREVİ :
1. DERS ETKİN. KATILIM :
2. DERS ETKİN. KATILIM :
3. DERS ETKİN. KATILIM :
4. DERS ETKİN. KATILIM :
5. DERS ETKİN. KATILIM :

Ders Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Ders ortalaması ya da diğer adıyla ders notlarınızı hesaplamak için öncelikle yukarıdaki alanda yer alan yazılı sınav notlarınızı, proje ve ders etkinliklerine katılım notlarınızı doğru şekilde girmelisiniz. Ardından hesapla butonuna basınız. Hesaplama sonucunda yazılı sınav, proje ve ders etkinliklerine katılım ortalaması ile ders dönem puanınızı görebilirsiniz.

İlkokul Ders Notu Hesaplama

Yukarıdaki hesaplama aracından İlkokul 1. sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri için ders notu hesaplaması yapılabilmektedir. E-okuldan aldığınız verileri sisteme girerek kolayca hesaplayabilirsiniz.

Ortaokul Ders Notu Hesaplama

Yukarıdaki hesaplama aracından 5. sınıf, 6.sınıf, 7.sınıf ve 8.sınıf öğrencileri içinde ders notu hesaplanmaktadır. Hesaplama için e-okuldan aldığınız elde ettiğiniz verileri yukarıdaki hesaplama alanına girmelisiniz.

E-Okul Ders Ortalaması Hesaplama

E-Okul ders ortalaması hesaplama işlemi, dönem sonlarında yapılmaktadır. Ancak öğrenciler dönem sonundan önce bazı ders notlarının ortalaması öğrenmek isteyebilir. Bu durumda e-okul üzerinden sınav notları ve proje, performans notlarını sisteme girerek yukarıdaki ders notu hesap aracımız sayesinde pratik bir şekilde öğrenebiliriler.

Ders Ortalaması Nasıl Yükseltilir?

Birçok öğrenci yüksek ortalama ile derslerini tamamlamak ister. Bu nedenle herkes zaman zaman ders notlarını hesaplar. Ders notu hesaplamak birçok açıdan öğrenci için önem arz etmektedir. Örneğin 10 dersiniz varsa ve bu 10 dersten hangi derslerin ortalamasının düşük geleceğini hesaplayabilirsiniz. Ardından ders ortalaması düşük olan derslerin sınavlarına daha özverili ve planlı çalışarak yükseltebilirsiniz.

İlgili hesaplama araçları